A Debugger tool for transputer systems
Transputer sistemi için hata bulucu araç
  1. Tez No: 35524
  2. Yazar: FATİH BİLAL YÜLEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA İDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hata Bulucu Araç, transputer, Debugger tool, transputer
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
öz TRANSPUTER SİSTEMİ İÇİN HATA BULUCU ARAÇ YÜLEK, Fatih Bilal Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticileri : Prof. Dr. Ziya İDER Tez Yöneticileri : Asst. Prof. Dr. Işık AYBAY Eylül 1994, 84 sayfa. Bu çalışmada transputer sistemi için bir hata bulucu araç yazılmıştır. Üzerinde çalışılan sistemde bir 4 MB RAM'li T805 transputeri bulunmakta ve bu transputer HELIOS İşletim sisteminde çalışmaktadır. Transputer sistemi bir 80386 mikro işlemci üzerine yerleştirilmiştir. Hata bulucu araç C dilinde programlanmış ve yine C dilinde yazılmış programlar üzerinde çalışabilmektedir. Araç, Component Distribution Language (CDL) dili kullanılarak hazırlanmış topolojilerde test edilmiştir. Test edilen topolojiler yüzük, çiftlik, ağaç ve ağdır. Aracın ana amacı programlardaki haberleşme bilgilerinin daha sonra bir dosyaya aktarılmak üzere kaydedilmesidir. Kaydedilen bilgiler şunlardır: haberleşmenin oluştuğu işlemci zamanı ve yol numarası, değiştirilen veri, programın ve tranputerin adıdır. Oluşturulan dosya daha sonra başka bir sıralayıcı programı ile işlemci zamanına göre artan nisbette sıralanacaktır. Bu sıralanma dosyanın okunması ve dolayısıyla programın analizinde faydalı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A DEBUGGER TOOL FOR TRANSPUTER SYSTEMS YÜLEK, Fatih Bilal M.S. in Electrical and Electronics Engineering Co-Supervisor: FYof. Dn Syar İDER Co-Supervisor : Asst. Prof. Dr. Işık AYBAY September 1994, 84 pages. In this study, a debugger tool for transputer systems is implemented. The transputer system has one T805 with 4 Mbyte of RAM and the operating system of the transputer is HELIOS. The system is hosted by a 80386 based computer. Tool is written in C and works for the programs written in the same language. The tool was tested on different topologies (ring, farm, tree and mesh topologies) using Component Distribution Language(CDL). The main aim of the tool was to record the communication (send or receive event) throughout the program. The recorded data which are cpu time and the stream number of communication, transferred data, task name and the transputer name on which the task executed, is saved in a file at the end of the program. The file is later on sorted by a different program according to the cpu time in ascending order. This sorting helps the debugging processes.