Design implementation of an intelligent house
Akıllı bir ev tasarımı ve uygulaması
  1. Tez No: 35548
  2. Yazar: İ.MURAT IŞIK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET R. TOLUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Akıllı Bina, Bina Otomasyon Sistemi, Intelligent Building, Building Automation System
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
öz AKILLI BİR EV TASARIMI VE UYGULAMASI IŞIK İ.Murat Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi :Doç.Dr. Mehmet R. Tolun Eylül 1994,139 sayfa Zaman geçtikçe yaşadığımız binalar daha karmaşık ve lüks olmaya başladılar. Evler hayatımızı kolaylaştıran elektrikli aletlerle dolmaya başladı. Akıllı bina derken akla bu şekilde içinde bol elektrikli alet bulunan binalar gelebilir ama değillerdir. Akıllı bir bina gelişmiş kontrol ve kendi kendini kontrol etme özellikleri ile yüksek teknolojiye sahip bir binadan daha fazla özelliklere sahiptir. Bu çalışmada akıllı bir binanın tasarımı ve uygulaması yapılmıştır. Bu ev sadece elektrik aletleri ile dolu değildir, kendisi değişen çevre koşullarına göre cevap verip ona göre davranan bir binadır. Bahçe sulaması yapabilir, bahçedeki havuzun suyunu kontroledip boş ise doldurabilir, evi hırsızlara karşı koruyabilir, ısıtma kontrolünü yapıp enerji tasarrufu sağlayabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF AN INTELLIGENT HOUSE IŞIK İ. Murat M.S. in Computer Engineering Supervisor : Assoc.Prof. Dr. Mehmet R. Tolun September 1994,139 pages As time goes on buildings are becoming more complex and comfortable. Houses are full of electrical appliances that make the life easier for us. Intelligent building concept can be regarded as forming a kind of building full of complex electronic equipment but it is not. An intelligent building is more than a high technology building containing its own sophisticated monitoring and controlling facilities. In this study, an intelligent house is designed and implemented. The house in consideration was not full of electronic appliances, however, the implemented system could decide what to do 111for various changes in the environment. For instance, it can do watering the garden, filling up the pool, protecting the house from intruders, saving energy in heating and lighting.