Metu-vision an image processing toolkit
Metu-vision görüntü işleme aletseti
- Tez No: 35629
- Danışmanlar: PROF. DR. FATOŞ YARMAN VURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Image Processing Toolkit, user-friendly interface, Im- 1280
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
METU- VISION gri-düzey görüntüler için görüntü geliştirme işlemlerinde uzman bir görüntü işleme araç setidir. Kullanım kolaylığı olan bir arabirime sahip olup, bütün iş, fare vuruşlarıyla gerçekleştirilmektedir. Çok hızlı fakat düşük-düzey arabirimi olan MATROX® im- 1280 görüntü işleme kartı için tasarlanmıştır. Bu tezde kenar-tespiti, yere bağımlı ve medyan filtreleme, matematiksel morfoloji, inceltme, histogram düzenleme, eşikleme, aritmetik ve mantıksal işlemler gibi temel görüntü düzeltme teknikleri ve doküman analizine yönelik çeşidi işlemler uygulanmıştır. Bunun yanı sıra bir arabirim tasarlanıp, geliştirilmiştir. Anahtar Kelimeler : Görüntü İşleme Alet seti, kullanım kolaylıklı arabirim, im- 1280 Büim Dalı Sayısal Kodu : 619.02.05 IV
Özet (Çeviri)
METU-VISION is an image processing toolkit, which is specified on image enhancement operations for gray-level images. It has a user-friendly interface and the whole job is established with mouse-clicks. It is designed for an image processing board Im- 1280 of MATROX®, which is very fast but has a low-level interface. In this thesis, basic image enhancement routines such as edge-detection, spatial and median filtering, mathematical morphology, thinning, histogram modification, thresholding, arithmetical and logical operations, and specific operations for document analysis are implemented and an interface is designed and developed.