Yapılandırmacı yaklaşımın 7E öğrenme modeline göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 8. sınıf islam dinine göre kötü alışkanlıklar ünitesinin örnek ders işlenişleri
Constructivist approach 7E learning according to the model in religious culture and ethics lesson 8. class according to İslam, bad habits sample lesson unit
  1. Tez No: 356291
  2. Yazar: KAZİM SELEK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DAVUT IŞIKDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Yapılandırmacı Yaklaşım, 7E Öğrenme Modeli, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 152
Özet
Çalışmada 8. sınıf İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ?İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar? ünitesi için 7E öğrenme modeline göre ders işleniş örnekleri geliştirilmiştir.Çalışma Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri için yapılandırmacı yaklaşımın 7E öğrenme modeline göre ders işleniş örneklerini göstermeyi amaçlamaktadır. Çalışmada ünite konuları için örnek etkinlikler ve çalışma yaprakları yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, 8. Primary class in Religious Culture and Moral Knowledge course according to İslam, Bad Habits unit according to 7E learning model of the course and number of samples has been developed.Study of Religious Culture and Morality course for teachers based on the constructivist approach, 7E learning model is designed to show examples of processing.Sample activities and worksheets for the study subjects of the unit is located.