Yapılandırmacı yaklaşımın 7E öğrenme modeline göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 6. sınıf İslam'ın sakınılmasını istediği bazı davranışlar ünitesinin örnek ders işlenişleri
Constructivist approach 7E model by religion and moral learning course 6 sample unit of any conduct of some class of İslam strategies to avoid it
  1. Tez No: 356266
  2. Yazar: AHMET ÇIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DAVUT IŞIKDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yapılandırmacı yaklaşım, 7E Öğrenme Modeli, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, Constructivist Approach, 7E Learning Model, Primary Education Religious Culture and Moral Knowledge Lesson
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Bu çalışmada yapılandırmacı yaklaşımın 7E öğrenme modeline göre din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 6. sınıf İslam?ın sakınılmasını istediği bazı davranışlar ünitesinin örnekleri geliştirilmiştir. Çalışma Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri için yapılandırmacı yaklaşımın 7E öğrenme modeline göre ders işleniş örneklerini göstermeyi amaçlamaktadır. Çalışmada ünite konuları için örnek etkinlikler ve çalışma yaprakları yer almaktadır. Yapılandırmacı yaklaşımın 7E öğrenme modeline göre din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde uygulanabilecek bir yöntem olduğu tespit edilmiştir. Öğrenenin aşamalı olarak öğrendiği ve her basamağında öğrenmede aktif yer aldığı bir öğrenme modelidir.
Özet (Çeviri)
In this study, based on a constructivist approach to learning model 7E religious culture and ethics class 6 Examples of some of the behavior unit has been developed class of Islam wants to avoid it. Study of Religious Culture and Morality course for teachers based on the constructivist approach, 7E learning model is designed to show examples of processing. Sample activities and worksheets for the study subjects of the unit is located. According to the constructivist approach to learning model 7E religious culture and ethics classes has been found that a method can be applied. Learning how to learn and actively involved in every step of the learner gradually learning the model.