Türk Hukukunda vergilendirme yetkisi
The power of taxation in Turkish law
  1. Tez No: 356499
  2. Yazar: GÖZDE ERKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZAFER ERTUNÇ ŞİRİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Yetki, Vergilendirme İlkeleri, Sınırlandırma, Authority, Taxation Principles, Delimitation
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 336
Özet
Çalışmamızda vergilendirme yetkisi kavramı, tarihi gelişimi ve kapsamı belirtildikten sonra, konuyla ilgili olarak Türk hukukundaki gelişimi ve vergilendirme yetkisinin tüm özellikleri Türk Anayasalarında yer alan hükümler kapsamında incelenecek daha sonra uluslararası ve uluslar üstü alandaki gelişimi ve sınırları ile birlikte, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde bu yetkinin sınırlandırılması üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
In our research, after explaining the term of power of taxation, its extent and historical progress, the progress in Turkish law and the whole characteristics of power of taxation will be analyzed through provisions in Turkish Constitutional Law, and then its progress and delimitations in international and supranational arenas will be emphasized along with delimitation in jurisdiction of power of taxation in the process of full membership to European Union.