Application of code division multiple access in fiber-optic communication systems
Kod-bölmeli-çoklu erişiminin fiber optik haberleşme sistemlerinde uygulanması
  1. Tez No: 35676
  2. Yazar: CENK ARGON
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optik Haberleşme, Fiber-Optik Yerel Haberleşme Ağı, Yayılmış îzge, Kod-Bölmeli-Çoklu-Erişim, Optik Dik Kodlar, Optical Communications, Fiber-Optic Local Area Network, Spread Spectrum, Code Division Multiple Access, Optical Orthogonal Codes
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
oz KOD-BÖLMELÎ-ÇOKLU-ERİŞİM'İNİN FİBER-OPTİK HABERLEŞME SİSTEMLERİNDE UYGULANMASI ARGON, Cenk Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Rüyal Ergül Haziran, 1994, 117 sayfa Bu çalışmada kod-bölmeli-çoklu-erişim tekniğinin ışığın şiddet modülasyon-doğrudan saptama yönteminin kullanıldığı fiber-optik haberleşme sistemlerinde uygulanması ele alınmıştır. Genel ve optik kod-bölmeli-çoklu- erişim sistemleri anlatılmış ve. karşılaştınlmıştır. Fiber-optik ağımn kullanıcıları için optik dik kodlar özellikleri ve tasarım yöntemleriyle sunulmuştur. Ayrıca, genişletilmiş kümelere dayanan ve en iyi korelasyon özelliklerine sahip yeni bir kod geliştirilmiştir. PASCAL programlama dili kullanılarak bir fiber-optik yerel haberleşme ağı için üç ayrı kod tasarlanmış ve başanmlan değerlendirilmiştir. İki ayrı kod türü için başarım değerlendirilmesi yapılmış ve ikil hata olasılığı hesaplanmıştır. MATLAB bilgisayar programı ile fiber-optik ağı alıcılarının benzetimi gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLICATION OF CODE DIVISION MULTIPLE ACCESS IN FIBER-OPTIC COMMUNICATION SYSTEMS ARGON, Cenk M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr. Rüyal ERGÜL June, 1994, 117 pages In this study, the implementation of the code division multiple access technique in intensity modulation-direct detection fiber-optic communication systems will be considered. General CDMA and its special case, optical CDMA systems are discussed and compared to each other. Optical orthogonal codes to be assigned to the participants of a fiber-optic network and their design techniques are presented. Furthermore, a new code design method, which achieves the best correlation properties, is developed. Using the PASCAL programming language, three different codes are constructed for a FO-LAN and their performances are discussed. The performance analysis for two types of codes are evaluated and their probability of bit errors are determined. Using the computer program MATLAB, simulation of the correlators of the fiber-optic network is carried out.