Polmerization mechanism of polypyroles
Polipirollerin oligomerizasyon mekanizması
- Tez No: 35675
- Danışmanlar: PROF. DR. ERSİN YURTSEVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: İletken Polimerler, Polipiroller, Kuantum Mekaniksel Hesaplamalar, AMI, Conducting Polymers, Polypyrroles, Quantum Mechanical Calculations, AMI
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
oz POLİPİROLLERİN OLÎGOMERÎZASYON MEKANİZMASI SARGIN, S, Pınar Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr.Ersin YURTSEVER Ağustos, 1994, 50 pages. Bu çalışmanın amacı, pirol, N-pirol karboksialdehit, 2-pirol karboksialdehit ve 3-pirol karboksialdehit gibi çeşitli polipirollerin oligomerizasyon mekanizmalarını yan- ampirik kuantum mekanik yöntemler (AMI) ile incelenmesidir. Monomerlerden başlıyarak, olası dimer, trimer ve tetramer yapılan elde edilmiştir. Her oligomer için termodinamik açıdan en kararlı halinin bulumasından sonra, mümkün olan pozisyonlara bir monomer daha eklenmiştir. Her durumda, en kararlı haller araştırılmıştır. Lokal minimum noktaların analizleri ile oligomerizasyon mekanismalan hakkında ipuçları elde edilmeye çalışılmıştır. En kararlı yapılar bulunduktan sonra, monomer-monomer bağlamını dönmelerinden oluşan potansiyel haritalarının hesaplanmasıyla uzun zincirlerin simulasyonlannda gerekli olan kuvvet alanları oluşturulabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POLYMERIZATION MECHANISM OF POLYPYRROLES SARGIN, S. Pınar MS in Chemistry Supervisor: Prof.Dr.Ersin YURTSEVER August, 1994, 50 pages. The aim of this study is to examine the oligomerization mechanism of various polypyrroles such as pyrrole, N-pyrrole carboxyaldehyde, 2-pyrrole carboxyaldehyde and 3-pyrrole carboxyaldehyde by means of semi-empirical quantum mechanical calculations with AMI methodology. Starting with monomers, a large number of possible dimer, trimer and tetramer structures are optimized. After finding energetically the most stable form of an oligomer, one more monomer is added to all possible sites to simulate the growth process. In each case again the most stable forms are searched. From the analysis of these local rrdnima which belong to the other stable structures of molecules, we look for the clues to the oligomerization mechanisms. Once the most stable forms are determined, the rotational maps around monomer-monomer bonds are computed so that reliable force fields would be generated for Monte Carlo studies of long chains. Ill