A Fiber optik loop memory structure based on coherent optical code division multiple access
Eş zamanlı optik kod bölmeli çoklu erişime dayalı bir fiber optik dönel hafıza yapısı
- Tez No: 82830
- Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Eş zamanlı optik kod bölmeli çoklu erişim, optik kod bölmeli çoklu erişim, fiber-optik dönel hafıza, senkronizasyon. IV, Coherent optical code division multiple access, optical CDMA, fiber optic memory loop, synchronization. m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
oz EŞ ZAMANLI OPTİK KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİME DAYALI BİR FİBER-OPTİK DÖNEL HAFIZA YAPISI Yılmaz, Bülent Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. F. Rüyal Ergül Kasım 1999, 86 sayfa Bu tezde, eş zamanlı optik kod bölmeli çoklu erişim tekniğinin daha önce geliştirilmiş bir fiber-optik dönel hafızaya uygulanması araştırılmıştır. Faz-kodlu yayılmış izgeli çoklu erişim haberleşmesinin temel prensipleri anlatılmıştır. Eş zamanlı olan ve olmayan sistemlerin bir karşılaştırması sunulmuştur. Eş zamanlı korelasyonlu yakalamaya dayalı kod ve taşıyıcı faz senkronizasyonu açıklanmışın-. Kod elde etme, yakalama ve taşıyıcı fazına kilitlenme işlemleri detaylı bir şekilde tartışılmıştır. Eş zamanlı optik kod bölmeli çoklu erişim tekniğinden faydalanan optik dönel hafızanın dedektör kısmı tanıtılmıştır ve bu işlemleri simüle eden bir program geliştirilmiştir. Performansta ve depolama kapasitesinde dikkat çekici bir artış elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FIBER-OPTIC LOOP MEMORY STRUCTURE BASED ON COHERENT OPTICAL CODE DIVISION MULTIPLE ACCESS Yılmaz, Bülent M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. F. Rüyal Ergül November 1999, 86 pages In this thesis, the application of coherent optical code division multiple access technique to a previously developed fiber-optic memory loop structure is investigated. The fundamental principles of the phase-coded spread spectrum multiple access communications are reviewed. A brief comparison of incoherent and coherent systems is presented. The code and carrier phase synchronization based on coherent correlation detection is explained. The code acquisition, tracking and carrier phase locking processes are discussed in detail. The detector part of the optical memory loop utilizing coherent OCDMA is proposed and the simulation of these processes is developed. A considerable increase in the performance and the storage capacity is obtained.