Seçim dönemlerinin menkul kıymet borsalarına olan etkisi: Amerika, Japonya ve Avrupa bölgesi ülkeleri örneği
The effects of election periods on stock exchange markets: Examples of America, Japan and European Union countries
  1. Tez No: 356870
  2. Yazar: MAHMUT UZUN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN ALTIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Behavioral Finance, Anomaly, Stock Exchanges, Election Periods, Total Risk
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Aksaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Tez çalışması seçim dönemlerinin menkul kıymet borsalarına olan etkisi belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla seçim dönemlerini 1, 7, 10, 30 ve 360 günlük dönemler itibariyle seçim öncesi ve sonrası kıyaslanarak incelenmiştir. Bu kapsamda 14 ülkeden 65 seçim dönemi incelenmiştir. Çalışmada betimleyici istatistik yöntemleri ve anlamlılık düzeylerini ölçmek amacıyla dört test yapılmıştır. Yapılan incelemede seçim öncesi endeks getiri(kazanç) oranlarının seçim sonrasına kıyasla daha yüksek çıktığı tespit edilmiştir. Diğer önemli sonuç ise bu ilişkinin bir olgudan çok durum olma özelliğini yansıttığı görülmektedir. Anahtar Kelimeler : Davranışsal Finans, Anomali, Menkul Kıymet Borsaları, Seçim Dönemleri, Toplam Risk
Özet (Çeviri)
Theses of the election period in order to determine its impact on securities exchanges are made. For this purpose, the election period 1, 7, 10, 30 and 360-day periods, before and after the selection was examined by comparison. In this context, 65 election periot from 14 countries were examined. In this study, descriptive statistical methods and four tests were performed to measure the level of significance. In the survey, the before of election index return (gain) compared to the past of election rates have been found to be higher. Other important finding from this study, this relationship isn't phenomena, it is generally case.