Bordismi of comlex subbundles of tangent bundles
Teğet demetlerin kompleks alt demetlerinin bordızmaları
- Tez No: 35692
- Danışmanlar: PROF. DR. TURGUT ÖNDER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Bordizm Grupları, Düzlem Alanları, Düzlem Alanlarının Bordizmleri, Vektör Demetleri Üzerinde Kompleks Yapilar, Teğet demetlerde Kompleks alt yapılar, Bordism groups, plane fields, bordisms of plane fields, complex structures on vector bundles, complex subbundles of tangent bundles
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
öz TE?ET DEMETLERİN KOMPLEKS ALT DEMETLERİNİN BORDIZMALARI AL-BSOUL, Adnan Doktora Tezi, Matematik Anabilim Dali Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Turgut ÖNDER January, 1994, 41 sayfa. Bu çalişmada differansiyellenebilir yönlü manifoldların kompleks alt demetlerinin bordizm grupları tanımlanıyor. Bir M manifoldu üzerinde kompleks bir Ç demetinin teğet demet TM'nin kompleks bir alt demetine bordant olması için somut bir kriter veriliyor. Tekillik ve genel ameliyat teknikleri bu grupları karakterize etmek için kullanılıyor. Bu gruplar Stiefel-Whitney ve Pontryagin sayıları ile karakerize ediliyor.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BORDISMS OF COMPLEX SUBBUNDLES OF TANGENT BUNDLES AL-BSOUL, Adnan Ph.D. in Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Turgut ÖNDER January, 1994, 41 pages In this work, bordism groups of complex subbundles of tangent bundles of smooth (oriented) manifolds are introduced. A concrete criteria as to when a complex bundle Ç over a manifold M is bordant to a complex subbundle of the tangent bundle TM is obtained. Singularity technique, generalized surgery technique were utilized to characterize such groups. Such bordism groups are characterized by Stiefel-Whitney and Pontryagin numbers.