Relationship of interior design with the customer recognition of corporate identity
Müşterilerin kurumsal kimlik algısına iç mekan tasarımının katkısı
- Tez No: 356929
- Danışmanlar: DOÇ. DR. BURCU ŞENYAPILI ÖZCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
- Anahtar Kelimeler: İç Mekan Tasarımı, Kurumsal Kimlik, Müşteri Algısı, Bankalar, Interior Design, Corporate Identity, Customer Perception, Banks
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Kapitalist ekonomik düzende kurum başarısı için kurumsal kimlik önemli bir katkı olarak kabul edilebilir. Kurumlar kurumsal kimliklerini yeniden oluşturarak müşterileriyle daha sağlıklı bir ilişki kurmayı amaçlamaktadırlar. Bu amaçla kurumlar çeşitli araçlar kullanarak kurumsal kimliklerini müşterilerine yanıstmaya çalışırlar ve bu araçlar arasında iç mekan tasarımı yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak kurumların iç mekan tasarımı her zaman kurumsal kimliklerini yansıtmaz ve şirketin bakış açısı ile müşteri algısı farklılaşır. Bu tez, Garanti Bankasın'daki iç mekan tasarım uygulamalarını inceleyerek iç mekan tasarımının kurumsal kimliğe yaptığı katkıyı incelemektedir. Bu tez iç mekan tasarımının müşteri algısına etkisi üzerine yapılacak araştırmalara katkıda bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
A well-established corporate identity may be accepted as an important contributor to corporate success in today's capitalist world. Corporations are engaging in the process of redesigning their corporate identity to establish a sustainable relationship with their customers. Corporations may use different tools to reflect their corporate identity in a desired manner to their customers and interior design is one of those elements which is commonly used. However the design of the interiors of companies does not always reflect the corporate image and the company's perspective may be different from that of the customer's perspective. This thesis explores the interior design applications on Garanti Bank's branch as a case study to emphasize the importance of interior design in creating corporate identity. This thesis contributes to the investigations regarding the impact of interior design for desired customer perception.