KSS kapsamında yapılan iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları: Bilim ilaç üzerine bir araştırma
The CSR practices regarding the occupational safety and health: A research on bilim pharmaceuticals
  1. Tez No: 358393
  2. Yazar: AYSUN ŞENKAL GÜLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BANU BAYBARS HAWKS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş sağlığı ve güvenliği, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Çalışan Bağlılığı, Kurumsal İtibar, Occupational Safety and Health, Corporate Social Responsibility, Employee Engagement, Corporate Reputation
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tez çalışmasında; kurumların önemli paydaşlarından biri olan çalışanlar ile kurumsal itibar ilişkisine değinişmiş, kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının özellikle çalışanlara yönelik nitelikte olması açısından iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan uygulamalar ele alınmıştır. Türkiye'de bu konuda yapılan çalışmalara örnek oluşturması açısından Bilim İlaç'ta uygulama yapılmıştır. Çalışmada çalışanlara yönelik iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan KSS uygulamalarının çalışan bağlılığı yaratarak çalışanların kurumsal itibarı algılamasında olumlu etki yarattığı hipotezi savunulmuş ve araştırma sonuçlarına göre doğrulanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the relationship between the corporate reputation and employees, which are one of the most important stakeholders of companies has been addressed and occupational safety and health practices have been discussed since they are directly related to employees. The study has been conducted at Bilim İlaç in order to set an example to the studies on this subject in Turkey. The hypothesis that the CSR practices regarding the occupational safety and health creates employee engagement and affects the employee perception on corporate reputation in a positive way has been defended and accepted according to study results.