Implementation of a monopulse direction finding system processor
  1. Tez No: 3592
  2. Yazar: ÜNSAL KULEİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALTUNKAN HIZAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Harp (EH), Elektronik Destek Tedbir (EDT), Elektronik Karşı Tedbir (EKT), Tekdarbeli Yönbulma, Genlik Karşılaştırmalı Tekdarbeli Yönbulma. vi, Electronic Warfare (EW), Electronic support Measures (ESH), Electronic Count ermeasures (ECM), Electronic Intelligence (ELIHT), Honopulse Direction Finding, Amplitude comparison Honopulse Direction Finding. iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZET TEKDARBELİ BÎR YÖNBULMA SİSTEMİ İŞLEMCİSİNİN GERÇEKLEŞTİRİMİ KULEIN, unsal Yüksek Lisans Tezi : Elektrik ve Elektronik Müh Böl. Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Altunkan Hizal Hayıs 1988 ; 73 sayfa Bu tezde, genlik karşılaştırmalı, tekdarbeli bir yönbulma sistemi için bir işlemci tasarlanmış. Kurulmuş ve denemeleri yapılmıştır. İşlemci, sistemin 360 derecelik yatay uzay düzlemini gören antenleri üstünde beliren bir radar darbesinin gel İs yönünü, 5O0 ns içinde, i. 4- i derecelik duyarlılıkla belirler. îlkin, tekdarbeli yönbulma teknikleri incelenmiş, ardından genlik karşılaştırmalı, tekdarbeli yönbulma sistemi ve işlemcisi tanıtılmıştır. Dana sonra, yönbulma sistemi bir bilgisayar programı aracılığı ile modellenmiş ve basarımı sınanmıştır. Son olarak, işlemci kurulmuş ve işlemciyi besleyen anten ve almaçlar modellenerek, işlemcinin denemeleriyapılmıştır. Deney sonuçları, İşlemcinin gerçek Koşullarda başarılı bir biçimde çalıştığını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEHEHTATIOH OF A HOHOPULSE DIRECTION FIHDIHG SYSTEM PROCESSOR EULEIH, unsal H. S. in E. E. E Supervisor : Assoc. Prof. Dr. AltunKan Hizal Hay, 1988 ; 73 pages In tnls tnesis, a processor for an amplitude comparison monopulse direction finding (DF) system is designed, constructed and tested. Tne processor determines, in 500 ns, witn a resolution of 1.41 degree, tne direction of arrival (DOA) of a radar pulse incident on tne antennas of tne system wnicn cover 360 degrees azimutnal space. First, tne monopulse direction finding techniques are reviewed. Tnen, tne amplitude comparison monopulse DF system and its processor are described. Hext, tne DF system is simulated by a computer program and its performance is examined. Finally, tne processor is constructed and tested 2>y simulating tne cnaracteristics of tne antennas and illreceivers feeding it. T&e experiments snow tnat tne processor operates satisfactorily under realistic conditions.