Özbek Türklerine Türkiye Türkçesi öğretiminde ek-fiilin birleşik ve katmerli zamanın çekimleri, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
The compound tenses of complementary verbs, encountered problems and proposal of solutions in teaching Turkish language to Uzbek Turkish
  1. Tez No: 359868
  2. Yazar: DİLNOZA ERMATOVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILDIZ KOCASAVAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye Türkçesi, Özbek Türkçesi, Ek Fiil, Karşılaştırma, Turkish Language, Uzbek Language, Complementary Verb, Comparison
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Dil Olarak Türkçe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 208
Özet
Bu çalışmada Türkiye Türkçesi ve Özbek Türkçesinde ek fiil ile ilgili çeşitli makaleler ve bilimsel çalışmalar ışığında Türkiye Türkçesinin yabancı dil olarak öğretimi ve Özbek Türklerine Türkiye Türkçesi öğretimi yansıtılmaya çalışıldı. Son olarak da Ankara Üniversitesi'nin (TÖMER) yabancılar için Türkçe öğretiminde kullanılan Yeni Hitit Ders Kitaplarında yer alan ek fiilin birleşik ve katmerli zamanın çekimleri konusuyla ilişkin alıştırmalar incelenip değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The first ofall in this study we tried to express to teaching Turkish language as a foreign languge and teaching Turkish language to the Uzbek Turkish; the formation of complementary verbs the light of different articles and scientific work by placing an emphasis on Turkish and Uzbek language.. Finally, had tried to investigate and evaluate the compund tenses of complementary verbs in“Yeni Hitit”course book (TOMER) wich is used to teach Turkish language as a foreign langugae at Ankara University.