6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda muhasebe uygulamalarına ilişkin düzenlemelerin algılanma düzeyi (Tokat ili örneği)
Perception level of the arrangements on the accounting applications of the Turkish Commercial Code No. 6102 ( Case of Tokat province)
  1. Tez No: 359917
  2. Yazar: AŞKIN KARBUZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FATİH COŞKUN ERTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu, Muhasebe ve Denetim, Ticari Defterler ve Belgeler, Bağımsız Denetim, the Turkish Commercial Code No. 6102, Accounting and auditing, Commercial boks and documents, independent auditing
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
Bu çalışmadaki temel amaç; 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu(TTK)'nun muhasebe ve denetim uygulamalarına ilişkin düzenlemeleri ve bu düzenlemelerin muhasebe meslek mensuplarınca nasıl algılandığını, görüşlerini ve önerilerini anket çalışmasıyla ortaya koymaktır. 6102 sayılı TTK'nın değişiklik yapılmadan önceki yürürlük tarihi olan 01.07.2012 tarihinden bir gün önce 6335 Sayılı Kanun ile değişikliğe uğramış olup bu tarihten sonra, TTK'nın muhasebe ve denetim uygulamalarına getirmiş olduğu düzenlemelere ilişkin herhangi bir tez çalışmasının olmaması, değişiklik tarihinden önceki yapılan çalışmaların geçerliliğini yitirmesi ve 6102 Sayılı TTK'nın muhasebe mesleğine olumlu ve olumsuz olabilecek etkilerini öğrenebilmek amacıyla böyle bir çalışma yapılması gereklilik arz etmiştir.
Özet (Çeviri)
The main object of this study is to reveal the accounting and auditing applications of the Turkish Commercial Code No. 6102 and how these applications are perceived by professional accountants and the views and suggestions of them with survey.It was necessary to carry out this study since; there are not any dissertations on the accounting and auditing applications of the Turkish Commercial Code after the change of the Turkish Commercial Code No. 6102 with the Turkish Commercial Code No. 6335, previous studies become antiquated, to analyze the effects of the Turkish Commercial Code No. 6102 on accounting.