Feodalite'nin Ortaçağ Avrupası'ndaki tarım, endüstri ve ticaret hayatındaki rolü
The role in the agricultural industrial and commercial li̇fe in the middle age Europe of the feudalism
  1. Tez No: 359916
  2. Yazar: İBRAHİM AKPINAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. PINAR ÜLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Feodalizm, Avrupa, Tarım, Ticaret, Endüstri
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ortaçağ Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
Feodal sistem; lord ile vassallar arasındaki ilişkiden ortaya çıkan bir sistemdir. Feodalite üzerinde çok farklı tanımlar ve tartışmalar yapılsa da feodalitenin anavatanı Ortaçağ Avrupa'sı olduğuna hiç şüphe yoktur. Ortaçağ Avrupası'nın tarih sahnesindeki yönetim birimleri içerisindeki en büyük sancıların ve olumsuzlukların yaşandığı feodalite sistemi, tüm bunlara rağmen Avrupa'nın yeniden doğuşuna ve yükselişine sebep olmuştur. Ortaçağ'dan Yeniçağ'a geçiş sürecinde feodal sistemden yenilikçi ve modern bir döneme nasıl geçildiğini ortaya koyması bakımından tezimiz dikkat çekmektedir. Burada bugünkü Avrupa'nın temelinde büyük bir iz bırakan feodalite sisteminin işleyişi, tarım, ticaret ve endüstriyel alanlardaki yansımaları hakkında bilgi verilmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
Feudalism is a systememerged as a result of the relationshipbetweenLords and vassals. There is nodoubtthat the feudalism is emerged in Middle Age Europe in spite of the variousdifferentdescriptions and arguments on it. Feudalsystemwhichbroughtfor the greatestwoes and troublesamong the regimes of the Middle Age Europe History caused the raise and reborn of the Europe. The studyattractsnotice since thatstate the transitionprocessfrom the feudalsystem (Middle Age) to the new and modern period. The researcherwillgiveinformation on the procedure of feudalsystemwhich has deepaffects on Europe and itsreflection on agriculture, commerce and industrialfields. KeyWords: Feudalism, Europe, Agriculture, Trade, Industry