Sağlık çalışanlarının iş tatmini, kurumsal güven ve kurumsal bağlılık boyutları itibariyle incelenmesi: Malatya Devlet Hastanesi sağlık personeli üzerine analitik bir çalışma
Study of the health care professionals' on the dimensions of job satisfaction, institutional trust, and organizational commitment: an analytic study on health care professionals of Malatya State Hospital
  1. Tez No: 360021
  2. Yazar: ÖZGE ÖZKAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEM AYDEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel güven, örgütsel bağlılık, iş tatmini, Organizational trust, organizational commitment and job satisfaction
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışmanın amacı, sağlık çalışanlarının örgütsel güven, örgütsel bağlılık ve iş tatmini düzeyleri ve aralarındaki ilişkiyi ölçmektir. Çalışmanın birinci ve ikinci bölümünde literatür araştırması yapılmış, örgütsel güven, örgütsel bağlılık ve iş tatmini kavramları açıklanmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde araştırma metodolojisi sunulmakta, dördüncü bölümde ise araştırma sonuçlarına ilişkin bilgi verilmekte ve hipotezler test edilmektedir. Çalışma sonuç bölümünde araştırmanın temel bulgularına değinilerek ve daha sonra yapılacak araştırmalara tavsiyelerde bulunarak bitirilmektedir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the level and the relationship among the concepts of organizational trust, organizational commitment and job satisfaction of the hospital professionals. Theoretical framework was presented on the first and the second sections of the study. On the third and fourth sections methodology of the study and results of the study was shown. On the final section basic findings of the study and suggestion to the future studies was presented.