Stage lighting and its influence on architectural lighting
Sahne aydınlatması ve mimari aydınlatmaya olan etkileri
  1. Tez No: 36163
  2. Yazar: HÜSNÜ AYDIN ÖZATILGAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. CENGİZ YENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: History of Stage Lighting, Stage lighting, Stage Lighting Equipment, Architectural lighting III
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
ÖZET SAHNE AYDINLATMASI, VE MİMARİ AYDINLATMAYA OLAN ETKİLERİ Aydın Özatılgan iç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Cengiz Yener Mayıs 1994 Bu çalışmada, sahne aydınlatmasının esasları, tarihsel ve teknolojik yönleri ile birlikte ele alınmıştır. Sahne aydınlatmasının mimari aydınlatmaya olan etkisi belirtilmiştir. Sahne aydınlatması ile mimari aydınlatma arasında varolan metodolojik ve teknolojik yakınlıklar ve farklılıklar ele alınmıştır. Sonuç olarak, sahne aydınlatmasının mimari aydınlatmaya baz teşkil ettiği ve ikisi arasında önemli bir etkileşimin varlığı belirtilmiştir Anhtar Sözcükler: Sahne Aydınlatmasının Tarihi, Sahne Aydınlatması, Sahne Aydınlatması Ekipmanları, Mimari Aydınlatma iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STAGE LIGHTING AND ITS INFLUENCE ON ARCHITECTURAL LIGHTING Aydın Özatılgan M.F.A. in Interior Architecture and Environmental Design Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Cengiz Yener May 1 994 In this work, fundamentals of stage lighting are analyzed along with their historical and technological background. It is stated that there is an influence of stage lighting on architectural lighting. Consequently it is stated that stage lighting is the basis of architectural lighting and there is an important interaction between them.