Siirt Halkevi ve faaliyetleri
Siirt People's House and its activities
- Tez No: 361647
- Danışmanlar: PROF. DR. SEBAHATTİN ARIBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, Türk İnkılap Tarihi, History, History of Turkish Revolution
- Anahtar Kelimeler: Halkevi, Millet Mektepleri, Türk Ocakları, Community Center, National Schools, Turkish Hearths
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Adıyaman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
Kurtuluş Savaşı sürecinin başarılı bir şekilde aşılması ve Yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasından sonra toplumsal hayatta sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetleri yürütmek amacıyla pek çok kurum oluşturulmuştur. Temelleri atılan bu kurumların neredeyse tamamının ortak amacı savaş sürecinden henüz sıyrılmış olan bir halkı kısa sürede her anlamda geliştirerek, devlet ile birlikte muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bu süreçte kurulmuş olan Halkevleri de halkı sosyal, kültürel ve eğitsel açıdan geliştirmeyi amaçlamıştır. Bu çalışmada genelde ülkemizde kurulmuş olan Halkevlerinin kuruluş serüvenleri ve yürüttükleri faaliyetler, özelde ise ülkemizin Siirt ilinde kurulmuş olan Siirt Halkevi ve yürütmüş olduğu sosyo-kültürel faaliyetler detaylı bir şekilde irdelenmeye çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
After the accomplishment of the Turkish War of Independence and the foundation of the new Turkish Republic, lots of institutions were founded in social life for to be active in the social,cultural,pedagogical areas. The common aim of, nearly all these institutions is to develop the community, who just came around from the war of Independence, in all respects. And also the aim of these institutions is to upgrade the level of civilization, reciprocal both community and government. In this process; the founded community centres planned to develop the community socially, culturally,pedagogically. With this study; in general, the founding stages, the conduct of the community centres also in details, the community centre that was founded in Siirt and its socio-cultural activities will be studied.