İnternet ve sosyal ağlar dolayımlı gündelik yaşam pratikleri: üniversite gençliği üzerine bir alan araştırması (Anadolu Üniversitesi özelinde Fen Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi ve Porsuk Meslek Yüksekokulu örnekleri)
Internet and everday life practices with a social mediation: a fieldwork about the youth (The examples of Faculty of Science, Faculty of Economics and Administrative Sciences, Faculty of Communication Sciences and Porsuk Vocational High School in Anadolu University)
  1. Tez No: 361731
  2. Yazar: OZAN YILDIRIM
  3. Danışmanlar: DOÇ. ERDAL DAĞTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Journalism
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet, sosyal ağlar, gündelik yaşam, gençlik kültürü, Internet, social networks, everyday life, youth culture
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Basın ve Yayın Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 200
Özet
Bu çalışmada, internet ve sosyal dolayımlı gündelik yaşam pratikleri tartışmaya açılmıştır. Geçmişten günümüze, internet teknolojilerinin göstermiş olduğu gelişmeler ele alınarak; yeni teknolojilerin olumlu ve olumsuz özellikleri irdelenmiştir. Enformasyonel kapitalizm ile birlikte, bilgi teknolojilerinin güdümünde işleyen gündelik yaşam içerisinde; internet teknolojilerinin ne gibi etkileri olduğu tartışılmıştır. Kuramsal tartışmalar ve çalışmanın amaç soruları doğrultusunda belirli tematik kategoriler oluşturulmuştur. Bu kategoriler, Anadolu Üniversitesi'nden örneklem olarak seçilen öğrencilerle yapılan yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşmelerin bulgularına göre değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, internet and everyday life practices with a social mediation are came up for discussion. From past to the day, technologies of internet which demonstrate developments are came up, and the positive and negative features of internet are examined. With the capitalism which carries the informational characteristic, what kind of affects that internet technologies have is discussed in the frame of everyday life which is handled with information technologies. Towards the notional discussions and the study's objective questions, particular thematic categories are constituted. This categories are evaluated according to the indications of semi- structured conversations which are done with the students who are chosen as a sample from Anadolu University.