Life insurance practice in Turkey: History and consumer perceptions
Türkiye'de yaşam sigortası uygulaması: Tarihi ve tüketici anlayışı
- Tez No: 36208
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET PAŞA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sigortacılık, İşletme, Insurance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yaşam Sigortası, Toplum Bilinci ve Bilgisi, Servis Kalitesi. u, Life Insurance, Public Awareness and Knowledge, Service Quality
- Yıl: 1994
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET TÜRKİYE'DE YAŞAM SİGORTASI UYGULAMASI: TARİHİ ve TÜKETİCİ ANLAYIŞI YEŞİM IŞIKLAR YÜKSEK LİSANS TEZİ. İŞLETME FAKÜLTESİ TEZ DANIŞMANI: YRD. DOÇ. MEHMET PAŞA HAZİRAN 1994 Bu çalışma Türkiye'de Yaşam Sigortası uygulamasını, yıllar içerisinde gelişimini ve tüketicinin algılayışını incelemektedir. Halen sektörde faaliyet gösteren firmaların durumları ve pazarlama aktiviteleri sorgulanmıştır. Belirlenen denek grubu üzerinde kullanıcılar ve kullanıcı olmayan kişilerin yaklaşımlarını anlamak için mülakatlar ve bir anket çalışması yapılmıştır. Sonuçlar tüketicinin ürün hakkında bilgisinin ve bilincinin zayıf olduğunu ve sektörde önemli problemler olduğunu göstermektedir. Çalışmada sektörde problemlere yol açan faktörler incelenmiş ve Türkiye'de Yaşam Sigortası branşının servis kalitesini ve başarısını arttıracak tavsiyelerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LIFE INSURANCE PRACTICE IN TURKEY: HISTORY and CONSUMER PERCEPTIONS BY YEŞİM IŞIKLAR SUPERVISOR: YRD. DOÇ. MEHMET PAŞA JUNE 1994 This study focuses on the Life Insurance practice in Turkey, its development through the years and the consumer perceptions. The nature of the currently operating companies in the sector and their marketing activities are all discussed in the study. Interviews and a survey are conducted to a predetermined sample in order to understand the users versus non-users attitudes. The results show that the consumers awareness and knowledge about the product is very poor and the sector has important problems. The factors that cause problems in the sector are analysed and some recommendations are given to improve the service quality and success of Life Insurance branch in Turkey.