Kars Müzesi'ndeki bir grup Tunç Çağı keramiğinin değerlendirilmesi
A group of Bronze Age pottery at The Museum of Kars evaluation
  1. Tez No: 362986
  2. Yazar: EDA ŞAHİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AKIN BİNGÖL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sanat Tarihi, Tarih, Art History, History
  6. Anahtar Kelimeler: Grooves, Patterns, Hurrian, Bronze Age, Igdır, Kars
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Keramikler yazının kullanılmadığı veya yazıya ulaşılmadığı anlarda kültürler hakkında bilgi edinmemizi sağlayan kültürel verilerdir. Bu çalışmada ki amaç; tezde kullanılan keramiklerin ilgili oldukları kültür veya siyasi organizasyonu ile birlikte değerlendirilmesidir. Bu çalışma giriş ve sonuç kısımları hariç, iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Karaz ve Hurri ilişkisine değinilmiş, ayrıca Kars ve Iğdır bölgelerinde bulunan Tunç Çağı yerleşmeleri şablon halinde sunulmuştur. Tezin ikinci kısmında ise bahse konu olan keramikler teknik fiziki özellikleri ile birlikte değerlendirilmiş ve çizimleri ile levha halinde sunulmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Yiv, Desen, Hurri, Tunç Çağı, Iğdır, Kars
Özet (Çeviri)
Ceramics are the cultural data for moments that post is not used or not reached, that enable us to learn about cultures., The goal in this study is to show the culture or political organization of ceramics that evaluate with. This study consists of two parts, except of the input and result chapter. The first section is addressed, in addition to the Hurrian Karaz Kars and Igdır and found bronze age settlements in the region is therefore presented in the template. The second part of the thesis is the physical features of the bet along with technical ceramic are evaluated and is therefore presented in sheet with drawings.