Kahramanmaraş ili yer adları ve tasnifi
Village names and classification belonging to provinces of Kahramanmaraş
  1. Tez No: 363007
  2. Yazar: AHMET NASURULLAH GÖK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NESRİN GÜLLÜDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Yerleşim Adları, Ad Bilim, Yer Adlarının Dil Bilgisi Açısından Sınıflandırılması, Kahramanmaraş, Tarih, Coğrafya, Kültür, Location names, Onomasiology, Grammatical Classifications of Location Names, Kahramanmaraş, Name, History, Geography, and Culture
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Dili Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Ülkemizin önemli tarihi yerlerinden biri olan Kahramanmaraş?ın yer adları üzerine yapılan bu çalışma; Giriş, Kısaltmalar, I, II. Bölüm, Sonuç ve Bibliyografya bölümlerinden oluşmaktadır. I. Bölümde ad, ad bilim ve yer adları üzerine bilgiler verilmiştir. II. Bölümde Kahramanmaraş?ın adının kökeni, tarihi, yerleşim yeri adları ve bunların yapı, köken ve anlam bakımından değerlendirilmesi yapılmıştır. ?Kahramanmaraş İlinin Yer Adları ve Tasnifi? adlı çalışmamızda amacımız ise eksiği duyulan yer adları çalışmalarına, Kahramanmaraş ilinin yer adlarını inceleyerek katkıda bulunmaktır.
Özet (Çeviri)
This study; one of the important historical places in the country on the place names of Kahramanmaraş consist of the Department of, Login, Abbreviations, I., II. Department, Result and Bibliography. Information provided to name, science of name and place names on the issues at the departments of first. Has been made, history of name of Kahramanmaraş, history of Kahramanmaraş, name of place and evaluation of their with repaired to, system, history and meaning. ?Place names and classification of their? dig this study, purpose examining to place names of Kahramanmaraş, contribute to the study of place names.