Turnasuyu ve Curi derelerinin (Ordu) balık faunasının belirlenmesi
The determination of fish fauna of Turnasuyu and Curi streams (Ordu)
  1. Tez No: 363714
  2. Yazar: RESUL İSKENDER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. DERYA BOSTANCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Ordu, Turnasuyu Deresi, Curi Deresi, Balık Faunası, Taksonomi, Ordu, Turnasuyu Stream, Curi Stream, Fish Fauna, Taxonomy
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ordu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Turnasuyu ve Curi Derelerinin balık faunasının belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmada, araştırma alanlarını temsil eden Turnasuyu Deresi için 4 istasyon ve Curi Deresi için 5 istasyondan balık örnekleri yakalanmıştır. Ayrıca suyun kimyasal özelliklerinin de tayin edilmesi amacıyla su örnekleri alınmıştır.Haziran 2012?Haziran 2013 tarihleri arasında yakalanmış olan 362 adet balık örneğinin incelenmesi sonucunda, Turnasuyu ve Curi Derelerinde 4 familyaya (Cyprinidae, Gobiidae, Mugilidae, Salmonidae) ait 10 tür tespit edilmiştir. Bunlar; Alburnus chalcoides, Barbus tauricus, Capoeta banarescui, Carassius gibelio, Mugil cephalus, Neogobius cephalarges, Neogobius melanostomus, Squalius cephalus, Vimba vimba ve Salmo labrax?dır. Turnasuyu ve Curi Derelerinde seçilen istasyonlardaki suyun fiziko-kimyasal özellikleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, in order to determine the fish fauna of Turnasuyu and Curi Streams, it was caught fish samples from 4 stations on Turnasuyu Stream and 5 stations on Curi Stream. It was taken water samples to determine chemical quality of streams.A total of 362 fish samples were caught between June 2012 and June 2013. It was identified 4 families (Cyprinidae, Gobiidae, Mugilidae, Salmonidae) and 10 species result of examination on Turnasuyu and Curi Streams. They were determined as Alburnus chalcoides, Barbus tauricus, Capoeta banarescui, Carassius gibelio, Mugil cephalus, Neogobius cephalarges, Neogobius melanostomus, Squalius cephalus, Vimba vimba and Salmo labrax. The physico-chemical quality of the stations of Turnasuyu and Curi Streams were analysed.