Uluslararası ilişkilerde insani diplomasinin rolü: Türkiye-Somali örneği
The role of humanitarian diplomacy in international relations: The case of Turkey-Somali
  1. Tez No: 364704
  2. Yazar: HALİL İBRAHİM ALEGÖZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP ŞENTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İnsani Diplomasi Politikası, Türkiye, Somali, Dış Politika, Afrika, STK, Humanitarian Diplomacy, Turkey, Somali, Foreign Policy, Africa, NGO?s
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medeniyet Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu tez çalışması, 2011?den bu yana insani diplomasi merkezli Türkiye-Somali ilişkilerini ele almaktadır. Türkiye?nin Somali?ye yönelik insani diplomasi politikası üç boyuttan oluşmaktadır. İlk boyutu Somali?nin acil ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla gıda, sağlık hizmetleri ve barınak gibi kısa dönemli yardımlarda bulunmaktır. İkinci boyutu, sorunlara kalıcı çözümler bulmayı hedefleyen sağlık, eğitim, balıkçılık, ziraat ve altyapı alanlarında Somalileri eğitmektir. Üçüncü boyutu ise, ikinci boyutu kalıcı kılmak adına ulusal ve bölgesel konferanslar düzenleyerek Somali?yi dış Dünya?ya açmak ve küresel çapta Somali için farkındalık uyandırmaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis work covers Turkey-Somali relations since 2011, within the framework of humanitarian diplomacy policy. Turkey?s humanitarian diplomacy policy towards Somali has three dimensions. The first dimension consists of short-term aid in order to meet Somali?s urgent needs such as food, health care and shelter. The second dimension is to educate Somali people in the areas of health care, education, fishing, agriculture and infrastructure in order to find permanent solutions for Somali?s problems. The third dimension, with the aim of making the second one permanent, is to network Somali to the outside world by organizing and hosting international and regional conferences and to raise awareness on the case of Somali.