Hegel eleştirisi açısından Feuerbach'ın felsefe anlayışı
Understanding Feuerbach's philosophy in terms of critique of Hegel
- Tez No: 364835
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FATİH TOKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: İdealizm, Materyalizm, Antropoloji, Din, Yansıtma Din Kuramı, Ateizm, Idealism, Materialism, Anthropology, Religion, Reflection Theory of Religion, Atheism
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Ludwig Andreas Feuerbach, din ve idealist felsefe karşıtlığıyla meşhur Alman filozofudur. Felsefesinin merkezinde dinin ve idealist felsefenin eleştirilmesi vardır. Bu çalışmanın amacı Feuerbach felsefesini Hegel eleştirileri bağlamında incelemektir. Araştırmanın birinci bölümünde Alman İdealizminin üç önemli filozofunun; Fichte, Schelling ve Hegel'in düşünceleri kısaca incelenmektedir. İkinci bölümde Feuerbach hakkında bilgi verildikten sonra Hegel'in ve Hegelci felsefenin eleştirisi ve Feuerbach'ın doğrudan eleştirileri konu edilmektedir. Üçüncü bölümde filozofun felsefî düşüncesi“Dolaylı Hegel Eleştirileri Bağlamında Feuerbach'ın Felsefe Anlayışı”başlığıyla ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
Ludwig Andreas Feuerbach is a famous German philosopher with a contrast religion and idealist philosophy. There is criticism of religion and idealistic philosophy at the center of philosophy. The aim of this study is to examine Feuerbach philosophy in the context of criticism of Hegel. In the first part of the study, the three important philosophers of German Idealism; Fichte, Schelling, and Hegel's ideas are briefly examined. The second section provides information directly on Feuerbach's criticism, Hegel and the Critique of Hegelian Philosophy after a brief information on Feuerbach. In the third part, the philosophical ideas of the philosopher with the title“ the understanding of Feuerbach's philosophy in the context of indirect criticism of Hegel, ”are discussed.