Laser spektroskopisi uygulamalarının incelenmesi
Investigation of laser spectroscopy application
  1. Tez No: 367562
  2. Yazar: MUSTAFA KEMAL ÖZEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL TAŞAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Laser spektroskopi uygulamaları, laser teknolojisi, Laser spectroscopy application, laser technology
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Atom ve Molekül Fiziği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu çalışmanın amacı; Laser' in tanımı, temel devre elamanlarının detaylı gösterimi yapılmıştır. Laser çalışmasının basitleştirilmiş tarifi yapılmış ve Laser ışığının özelliklerinin incelenmeleri anlatılmıştır. Günümüzde kullanılan Laser çeşitleri kullanım amaçları yerleri araştırılmış ve anlatılmıştır. Laserin sadece spektral çözümünü ilerletmek ve tek atomların araştırılmasının olmadığının, spektroskopik tekniklerinde geliştirildiği gösterilmektedir. Fizikte, Kimyada, Biyolojide, Tıpda veya çevresel çalışmalarda Laser spektroskopisinin uygulama alanına girdiği, etkileyici uygulamalardan bir kaçı örneklendirilerek açıklanmaya çalışılmıştır. Laser Spektroskopisinde yeni gelişmelerden de bahsedilip, uygulamaları açıklanmıştır .Laserdeoptiksel soğutma ve atomların yakalanması ve foton geri tepmelerine açıklık getirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to give a general definiton of 'laser' and to display basic circuit components in detail. This study includes a simplified description of how laser works and analysis of charateristics of the laser beam. Modern types of lasers and their use in different areas are explained. Not only the improvement of spectral analysis and research on single-atoms, but also the development of spectroscopic techniques are shown. The fact that Physics, Chemistry, Biology, Medicine or environmental studies are with in the range of application of laser spectroscopy is stated and some applications it can affect are explained through examples.