Refah devleti anlayışı: TR33 bölgesinde eğitim, sağlık ve sosyo ekonomik düzeylerinin incelenmesi
Understanding of welfare state: Investigation of education, health, and social economic level at TR33 region
- Tez No: 368207
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KARAASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, Finance
- Anahtar Kelimeler: Refah Devleti, TR33 Bölgesi, Sosyal Harcamalar, Sosyal Güvenlik, Eğitim, Sağlık, Welfare State, Region of TR33, Social Expenditures, Social Security, Education, Health
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 155
Özet
ÖZET REFAH DEVLETİ ANLAYIŞI: TR33 BÖLGESİNDE EĞİTİM, SAĞLIK VE SOSYO EKONOMİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ YILDIRIM, Tuba Yüksek Lisans Tezi Maliye Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Ahmet KARAASLAN Temmuz, 2014, 155 sayfa Refah devleti bireylere ve ailelere, minimum düzeyde gelir garantisi sağlayan vatandaşlarına, belirli sosyal risklerin (hastalık, yaşlılık, işsizlik vb.) üstesinden gelmelerinde yardımcı olan ve sosyal refah hizmetleri vasıtasıyla tüm vatandaşlara en iyi yaşam standartlarını sağlayan devlet biçimidir. Bu çalışmanın amacı Türkiye'de refah devleti anlayışının bölgesel tespitini TR33 Bölgesi özelinde yapmak ve bölgede refah devleti uygulamalarının katkılarını artırmak ve bölgesel farklılıkları gidermek için temel öneriler getirerek 2014-2023 Bölge Planına katkı sağlamaktır. Türkiye'de refah devleti anlayışı kapsamında yapılan çalışmalarda bölgesel düzeyde bir inceleme yapılmamış olup bu çalışma ile refah devleti anlayışı uygulamaları bölgesel bazda incelenerek literatüre farklı bir bakış açısı kazandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT UNDERSTANDING OF WELFARE STATE: INVESTIGATION OF EDUCATION, HEALTH, AND SOCIAL ECONOMIC LEVEL AT TR33 REGION YILDIRIM, Tuba Master's Thesis, Department of Public Finance Supervisor: Prof. Dr. Ahmet KARAASLAN July, 2014, 155 pages Welfare state is a form of state, which provides a minimum income guarantee to families and individuals, assists to citizens to overcome apparent social risks((illness, old age, unemployment, etc.), and ensures the best standard of living to all citizens by the way of social welfare services. The aim of this study is to make the understanding of welfare state's evaluation in particular to TR 33 Region in the Turkey, and increasing the contribution of welfare state applications in region, and bringing fundamental recommendations to resolve regional differences in order to contribute 2014-2023 Region Plans. There isn't any regional level investigation within the scope of welfare state understanding in the Turkey. With this study, literature has gained a different perspective by analysing the applications of welfare state understanding on a regional basis.