Yazılım sistemlerinde hizmet kalitesinin değerlendirilmesi: Dumlupınar Üniversitesi örneği
Evaluation of service quality in software system: Dumlupinar University case
  1. Tez No: 368232
  2. Yazar: MUSA GÖKTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMALETTİN DEMİRELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet, Hizmet Kalitesi, Yazılım, Yazılım Hizmetleri, Yazılım Hizmetleri Kalite Faktörleri, Service, Service Quality, Software, Software Services, Quality Factors of Software Systems
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
ÖZET YAZILIM SİSTEMLERİNDE HİZMET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ GÖKTÜRK, Musa Yüksek Lisans İşletme Ana Bilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Cemalettin DEMİRELİ Eylül, 2014, 107 sayfa Küreselleşme dünya çapında dramatik etkisiyle toplumları bilgi ve teknoloji toplumu şeklinde dönüştürmektedir. Günümüzde, yazılım hizmetlerindeki gelişmeler küreselleşmenin geliştirici özelliklerini takip ederek ilerlemektedir. Günlük yaşantımızda alışverişten ulaşıma kadar yaşamımızın her aşamasında yazılım hizmetlerine büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Yazılım hizmetlerinin kalitesinin arttırılması için öncelikle yöneticilerin kalite faktörleri belirlemesi gerekmektedir. Söz konusu kalite göstergeleri, kullanıcıların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olmalıdır. Bu çalışmanın amacı yazılım sistemlerinde kalitenin değerlendirilmesidir. Bu perspektifte, yazılım hizmetleri kalite faktörleri, kullanıcı beklentileri ve yönetimsel uygulamalar analiz edilmiştir. Bu çalışma tanımlayıcı bir çalışmadır. Bu kapsamda, survey yöntemi kullanılmıştır ve araştırma verileri kolayda örnekleme yöntemi ile yapılandırılmış anket yoluyla elde edilmiştir. Verilerin analiz edilmesi sürecinde tek ve çok değişkenli istatistiksel analiz yöntemlerinden faydalanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVALUATION OF SERVICE QUALITY IN SOFTWARE SYSTEM: DUMLUPINAR UNIVERSITY CASE GÖKTÜRK, Musa Department of Business Administration Master's Program Advisor: Assistant Professor Dr. Cemalettin DEMIRELI September, 2014, 107 pages Globalization has been transforming societies to information and technology societies through its dramatic affect throughout the world. Today, developments of the software services has been improving by following globalization's progressive characteristics. In our daliy life, it is greatly need to software services from shopping to transportation in every part of our life. In order to increase software services quality previously it is required that managers should determine factors of software quality. So called these quality indicators should be based on to meet user requirements. The purpose of this study is evaluated of the services quality of software systems at University of Dumlupinar. In this perspectives, it has been analyzed to quality factors of software services, user expectatons, and managerial implications. This study is a descriptive research. In this sense, survey method was used and research data were collected via structured questionnaire and convenience sampling method. It has been benefited to univariate and multivariate statistical techniques in the process of data analyzing.