Mesleki Eğitim Merkezlerine devam eden çırakların iş ahlakına yönelik tutumları
Attitudes of apprentices towards work ethics attending to the Vocational Educational Centers
  1. Tez No: 369227
  2. Yazar: İBRAHİM ÖZCAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEVLÜT KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Mesleki eğitim, çırak, iş ahlakı, çırakların iş ahlakı, işahlakı tutumu, Professional education, apprentice, work ethics, work ethics of apprentices, attitude of work ethics
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışma Mesleki Eğitim Merkezlerine devam eden çırakların iş ahlakına yönelik tutumlarını araştırmak amacıyla yapılmıştır. Ayrıca bu alanda çırakları yönlendirecek dini referanslar dikkate alınarak özellikle iş ahlakı ilkelerine dikkat çekilmek istenmiştir. Araştırma, 2012-2013 öğretim yılında Ordu Merkez, Fatsa ve Ünye Mesleki Eğitim Merkezi Okullarına devam etmekte olan çırak öğrencilerini kapsamaktadır. Anket yoluyla elde edilen veriler, SPSS istatistik programıyla değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlara bakıldığında; çırakların cinsiyet, çalışma yılı, öğrenim düzeyi ve meslek grubuna göre iş ahlakı düzeyleri arasında önemli bir fark görülmemiştir. Çırakların yaşına ve dini inanç düzeylerine göre iş ahlakı düzeyleri arasında önemli bir fark görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to examine the attitudes of apprentices towards work ethics attending to the Professional educational centers. In addition, taking into consideration religious references concerning apprentices, the principles of work ethics are presented. The study covers of apprentices who attended to the Professional Educational Centers in the city of Ordu, and its towns Fatsa and Ünye in the academic year of 2012-2013. The data obtained by questionnaire were evaluated by SPSS statistical programme. It was found that while there were no significant differences in the level of work ethics in terms of sex, working duration, educational level and types of profession, there were significant differencesin the level of work ethics in terms of age and the level of religious belief.