Dinler tarihi alanında 2000-2010 yılları arasında yapılan akademik çalışmalar
Academic studies in the field of history of religions between 2000-2010
  1. Tez No: 369252
  2. Yazar: BÜNYAMİN AKIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Dinler Tarihi, Bibliyografya, Türkiye'de Dinler Tarihi, History of Religions, Bibliography, History of Religions in Turkey
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 514
Özet
Günümüze bir çok İlâhiyat Fakültesi bulunmaktadır ve bu fakültelerdeki öğretim elemanları bugüne kadar Dinler Tarihi alanında birçok yayın yapmışlardır. Bu yayınların sayısının fazlalaşması yapılacak bilimsel çalışmalarda konu seçiminde bir takım sıkıntıların doğmasına, konu tekrarlarına, bazı konularla fazla ilgilenmemeye ve yapılan çalışmalarda bir takım eksikliklere neden olmuştur. Biz de bu amaçla,“Dinler Tarihi Alanında 2000-2010 Yılları Arasında Yapılan Akademik Çalışmalar”ı ele alıp, gelecekte yapılacak olan çalışmalarda konu seçimine kolaylık sağlamak ve meydana getirilecek eserlerde herhangi bir eksiklik oluşmasını önlemek adına böyle bir çalışma yaptık. Çalışmamız bir giriş, dört ana bölüm, sonuç ve değerlendirmeden oluşmaktadır. Çalışmamızın giriş bölümünde Türkiye'de Dinler Tarihinin bir tarihçesine yer verdik. Birinci bölümde basılı yayınları, ikinci bölümde makaleleri, üçüncü bölümde doktora tezlerini ve dördüncü bölümde ise yüksek lisans tezlerini alfabetik olarak ve kategorilerine göre ayırarak sıraladık. Sonuç ve değerlendirme bölümünde ise bu çalışmaları tablo ve grafiklerle gösterip değerlendirmelerimize yer vererek çalışmayı tamamladık.
Özet (Çeviri)
As is well known, there are a lot of Theology Faculties and faculty members of these faculties have published many studies concerning history of religions. The increase in numbers of these studies has caused a number of problems while choosing the subject in scientific studies, ignoring some subjects and some certain deficiencies. To this end, we have examined“Academic Studies in the Field of History of Religions between 2000 - 2010”in order to facilitate choosing subjects of the studies that will be done in the future and prevent any deficiencies in the works that will be created. Our study consists of an entrance, four main sections, conclusion and evaluation. The entrance of our study contains a brief survey on History of Religions in Turkey. We classified alphabetically and categorically published studies in the first part, articles in the second part, doctor's degree dissertations in the third part, thesis of M.A. in the fourth part. In conclusion and evaluation parts, we demonstrated these studies with charts and graphics and completed our study with our evaluations.