Şkodra vilayeti salnamesi'nin transkripsiyonu ve değerlendirmesi
Shkodra the province salname transcribed and assessment
- Tez No: 369297
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SÜLEYMAN ÜNÜVAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Arnavutluk, ĠĢkodra ve Kurumları, Ziraat, Ġthalat ve Ġhracat, Nüfus, Albania, Scutari and Ġnstitutions, Agriculture, Ġmport and Export, Population
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
İşkodra Vilayeti hakkında genel Bilgilendirme yapılmıştır. İşkodra Vilayeti Arnavutluk İlinin bir Vilayetidir.Kuzey Arnavutluk için Bir kültür ve Ekonomi Şehri niteliği taşımaktadır.Bulunduğu coğrafya nedeni ile önemli bir konum teşkil etmektedir. Bulunduğu coğrafya nedeni ile İşkodra Vilayeti Zaman zaman değişimlere ve saldırılara uğramıştır.Farklı İnsan Figürlerini içinde barındırdığı için bölgeler arasında farklılıkların yaşanmasına da sebep olmuştur. Ayrıca Bu tezde İşkodra Vİlayetinin salname şeklinde yazılan yıllarla ilgili birçok konu aydınlatılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Shkodër the province as general information has been made. Shkodër Province, a province of Albania the province. North Albania is A city of culture and economy for qualification.Respective geography poses an important position with the reason. Due to the Shkodër Vilayet of geography where from time to time changes and has undergone to attacks.Different people Figürlerini in and led to differences between regions for led. Also in this thesis related to the Shkodër in the form of yazılarakyazılan years Vİlatinin dictionary tried many topics that may not be obvious.