'Görmek okumak', grafik tasarım üzerine biçimsel okumalar
'To look and read', formal readings on graphic design
  1. Tez No: 370637
  2. Yazar: UMUT SÜDÜAK
  3. Danışmanlar: PROF. T. MELİH GÖRGÜN
  4. Tez Türü: Sanatta Yeterlik
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Okuma Düzeni, Grafik Tasarım, Biçimsel, Bağlam, Pekiştirme, Reading Order, Graphic Design, Formal, Context, Strengthening
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 209
Özet
Tasarımın konuya ve konuyu ele alış durumuna göre değişiklik göstermesinden dolayı bu kitapta, doğruları anlatmanın en iyi yolu uygulanmış işler üzerinden tek tek gidilerek geliştirilen okuma düzenidir. Okuyucu kitapta bir çok farklı tasarım örnekleri ile karşı karşıya kalır. Bu çeşitlilik içerisinde dikkat edilmesi gereken tüm noktalar her anlatımda birbirini yineleyerek zenginleşir ve bu şekilde konular pekiştirilir. İncelenen işlerde, asıl amaç grafik tasarım ortamı içinde fark edilebilir olma durumunu biçimsel olarak öne çıkarmanın yollarını ve gerekliliklerini göstermeyi ve anlamayı amaçlar. Bu kitap, öğrencilere ve profesyonellere, biraz daha ileri giderek diğer meslek gruplarındaki kişilere grafik tasarım dilini ve mesleki ayrıntıları anlatan bir okuma yöntemi sunar. Zengin örneklerle okumaların yapılması, derin ve karmaşık gibi görünen problemle ilişkilendirilen bağlam çerçevesinde nasıl çözümlendiğine dair, kesintisiz yapılan pekiştirmeyi hedefleyen düzende, düşünmeyi ve görmeyi öğretmeyi hedefler.
Özet (Çeviri)
Because the design changes according to the subject and how the subject is dealt with, the best way to tell the truth in this book is reading each design work one by one. The reader faces many new examples of design. In this diversity, all the important points gets richer by reiterating themselves with each example and then subject is internalized. The main goal is to point out and understand the ways and the necessities of being acknowledged in the graphic design environment. This book provides a method of reading about the graphic design language and professional details of graphic design for the students, professionals, and other individuals from different professions. Reading with rich examples aims to think and see deeply and intensify how the problem that seems deep and complicated in a context is resolved with a reinforced continuous order.