İran'da reklam tarihi ve reklamcılığa etki eden faktörler
History of advertisement in İran and the factors that effect advertising
- Tez No: 370833
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ATIF BİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, Advertising
- Anahtar Kelimeler: İran'da Reklam Tarihi, Etkili Faktörler, Ekonomi, Siyaset, Kültür, History of Advertisement in İran, Economy, Politics, Culture
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Reklamcılık ve Marka İletişimi Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu çalışmada İran tarihinde reklamların başlangıcı ve reklamı etkileyen faktörler tanıtılmaktadır. Reklamların, bir ülkenin siyaseti ve ekonomisiyle ne kadar bağlantılı ve birbirlerini etkilediklerini görebiliyoruz. Tarihi incelemede İran'ın basın ve reklam sektörüne gelişmiş ülkelerden çok daha geç adım attığını; siyasi ve dini nedenlerden dolayı basın, medya ve reklam özgürlüğünün çok kısıtlı hatta bazen nerdeyse hiç olmadığını görmekteyiz. Bu çalışmada konuların detaylarını kitap, makale ve güvenilir kaynaklardan incelemekteyiz.
Özet (Çeviri)
In this study, the inception of advertisement and the factors that affect advertisements are introduced. We can see how the advertisements are linked with the politics and economy of a country. As the historical analyze; it is seen that Iran steps in the advertisement and media sectors so much later than the developed countries, and freedom of media and advertisement is so limited because of the political and religious reasons, even no freedom at all. At this study, we analyze the details of the subjects through the books, articles, and trusted resources.