İkinci mertebe üç nokta integral sınır değer probleminin simetrik pozitif çözümleri
Symmetri̇c posi̇ti̇ve soluti̇ons for second-order three-poi̇nt i̇ntegral boundary value problems
  1. Tez No: 371439
  2. Yazar: UMMAHAN AKCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NÜKET AYKUT HAMAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Resonance, simetrik pozitif çözüm, monoton iterative yöntem, sabit nokta teoremleri, Resonance, symmetric positive solution, monoton iterative method, fixed point theorems
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Giriş bölümü dışında bu tez üç bölümden oluşmaktadır. 2.Bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir. 3.Bölümde; Lineer olmayan ikinci mertebe üç nokta integral sınır değer problemi incelenmiştir. İlk önce sınır değer probleminin çözümü bulunmuştur. Daha sonra Monoton İterative Yöntem ve Avery-Peterson Teorem yardımıyla sınır değer probleminin pozitif konkav simetrik çözümleri bulunmuştur. 4.Bölümde; Resonance durumunda lineer olmayan ikinci mertebe üç nokta integral sınır değer problemi incelenmiştir. İlk önce sınır değer probleminin çözümü bulunmuştur. Daha sonra gerekli koşullar verilerek resonance durumundaki sınır değer probleminin pozitif konkav çözümlerinin varlığı Leray-Schauder sabit nokta teoremi ve Monoton İterative Yöntem ile bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Without the introductions, the thesis consists of three chapters. In Chapter 2; basic definitions and theorems are given. In Chapter 3; second-order three-point nonhomogeneous boundary value problems with integral boundary conditions have been considered. Firstly, the solution of the boundary value problem has been examined. Then Monoton Iterative Method and Avery-Peterson Theorem have been successfully used to existence of positive concave symmetric solutions of boundary value problems. In Chapter 4; second-order three-point nonhomogeneous boundary value problems with integral boundary conditions at resonance have been considered. Firstly, the solution of the boundary value problem has been examined. Then by giving sufficient conditions for existence solutions, the existence of positive concave solutions for boundary value problem at resonance have been proved by using Leray-Schauder theorem and Monoton Iterative Method.