Manyetik nüveli reaktör sisteminin endüstriyel uygulaması
Application of magnetic core reactor system in an industrial facility
- Tez No: 372684
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURAN YÖRÜKEREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kompanzasyon, Manyetik Nüveli Reaktör, Şönt Kapasitör, Compensation, Magnetic Core Reactor, Shunt Capacitor
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Enerji iletim/dağıtım sistemlerinde reaktif güç kayıplarının minimuma indirmek için şönt reaktör ve şönt kapasitörler kullanılır. Uygulanacak kompanzasyon sistemi, değişken karakteristikli yük durumlarından dolayı reaktör/kapasitör sistemi kontrol edilebilir olmalıdırlar. Reaktif güç kompanzasyon sistemlerinde geleneksel yöntem; kesiciler ile anahtarlanması olup bu beraberinde birçok problemi getirmektedir. Bu çalışmada, orta gerilim sistemlerinde reaktif güç kontrolünün kademesiz ve hızlı bir yöntemi olan Manyetik Nüveli Reaktör Sisteminin tanıtımı ve Endüstriyel bir Tesisteki (Posco Assan TST) Uygulaması incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In energy transmission / distribution systems shunt reactors and shunt capacitors are used to reduce power lose to minimum. A reactor / capacitor system has to be controllable for variable load of apply to compensation system. The conventional method of reactive power compensation systems is switching by circuit breakers and this technic causes a set of problems. In this thesis, magnetic core reactor system which is non-gradual and rapid method of reactive power control in medium voltage systems and its application in an industrial facility (Posco Assan TST) were explicated.