Orta Karadeniz'deki Mollusca faunası ve kataloglanması
Mollusca fauna of Middle Black Sea and cataloging
- Tez No: 374250
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Balıkçılık Teknolojisi, Fisheries Technology
- Anahtar Kelimeler: Karadeniz, Mollusca, Ordu, Bivalvia, Gastropoda, Black sea, Mollusca, Ordu, Bivalvia, Gastropoda
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ordu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışma ile Orta Karadeniz'de birçok sayıda familya ve cins ile temsil edilen mollusca sınıfına ait türlerin Ordu İlindeki dağılımının belirlenmesi ve araştırılması amaçlanmıştır. Mollusca türlerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmada, derinlikleri 0-25 m arasında değişen 14 istasyondan örneklemeler yapılmıştır. Araştırma mediolittoral bölgeden elle, dalarak ve el direcleri ile gerçekleştirilmiştir. Elde edilen örneklerin analizleri sonucunda, 22 familyaya ait 33 tür tespit edilmiştir. Kaydedilen türler içersisinde en yaygın olanlar; Mytilus galloprovincialis, Rapana venosa, Chamelea gallina, Donax trunculus, Scapharca inaequivalvis, Patella sp, türleridir.
Özet (Çeviri)
In this study, the Middle Black Sea, represented by numerous families and genera of the class of mollusca and aimed to determine the distribution of species in Ordu. This study, in order to determine the types of mollusca, the depth ranging from 0-25 m were carried out at 14 different locality. Samples were collected by hand, scuba and prototip dreches from the mediolittoral zone. Analysis of samples obtained, the 33 species of 22 families were identified. The most common species are Mytilus galloprovincialis, Rapana venosa, Chamelea gallina, Donax trunculus, Scapharca inaequivalvis, Patella sp.