Belçika Flaman Bölgesi siyasi partilerin çokkültürlülük programları
  1. Tez No: 375719
  2. Yazar: HÜLYA HACIİSMAİLOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP ŞENTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Müslüman azınlıklar, Çokkültürlülük, Entegrasyon, Göç, Medeniyet - Kültür, Muslim minorities, Multiculturalism, Intergration, Migration, Civilization - Culture
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  10. Enstitü: Medeniyetler İttifakı Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medeniyet Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 168
Özet
Bu tez çalışmamızda, üniter bir devlet olarak kurulan Belçika'nın kendi içerisinde var olan ırk, dil ve kültür farklılıklarından dolayı Federal bir devlete dönüşmesi incelenmektedir. Genel olarak Avrupa ve Belçika'daki çokkültürlülük yapısına değinilmiştir. Belçika'daki yerel azınlıklar (Fransızca ve Almanca konuşan topluluk) esas alınmayıp 1960'lı yıllarda Müslüman ülkelerden gelen işçi göçleri ile Belçika toplumunda oluşan Müslüman azınlık grupları üzerinde durulmaktadır. Tezimizde Belçika'nın sadece Flaman bölgesi ele alınacaktır. Çokkültürlü bir toplum yapısına sahip Flaman bölgesinde aktif sekiz siyasi partinin yaşayan azınlıklara yönelik politikalarına bakmaya çalıştık. Bu partilerin entegrasyon, göç, aile birleşimi ve İslam hakkındaki görüşlerine yer verdik. Özellikle sol ve sağ partilerin çokkültürlülük hakkındaki düşüncelerini argümanlarıyla birlikte karşılaştırdık. Siyasi partilerin görüşlerinde, parti programları ve parti üyeleriyle yapılan röportajlar temel alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis paper will examine how Belgium, which was originally founded as a unitarian government, became a Federal government due to ethnicities, language, and cultural differences. In general, Europe and Belgium's multiculturalism make up will not discussed. Belgium's minority groups (the groups who speak French and German) will not be discussed; however migrant workers from Muslim countries in the 1960s and the Muslim minority groups in Belgium will be discussed. In this thesis, the Flemish region of Belgium will only be discussed. The eight political groups politics towards the minorities in the multicultural Flemish region will be examined. The views of the parties concerning intergration, migration, family union and Islam will be included. Specially, both the thoughts and arguments of the left and right wing parties on multiculturalism are compared. Interviews concerning the parties political views, party programs and party members are the basis of the paper.