Plastik sanatlarda özgüvenin resme yansıması
Reflection of self esteem the picture on plastic arts
  1. Tez No: 375787
  2. Yazar: MEHMET KIVANÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ÖZET
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Özgüvenin resme yansıması, Sanatçı ve yaratıcılık, Reflection of self confidence on painting, artist and creativity
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Sanatçıların, eserleri üzerinden tahlil edilmeleri yapıla gelen bir araştırmadır. Bizim çalışmamızı farklı kılan ise, bu incelemenin özgüven penceresinden bakılarak yapılıyor olmasıdır. Sanat Tarihinde adı geçen bu büyük sanatçıların, yaşayış ve karakterlerinin yansıması, benliklerinin bir parçası ya da kopyası olan bu eserlerinde bıraktıkları izler ya da anlatmak istedikleriyle onların dünyasına kapı aralayacağız. Burada, özgüven özelliklerinden olan; verdikleri kararlarını, cesaretlerini, zorluklarla mücadele etmelerini, zorluklara dayanma güçlerini, çalışma hırslarını, yılmamalarını, kendilerinden emin olmalarını, içlerindeki gücü, girişkenliklerini ve neticesinde başarılarını görmeye çalışacağız. Özgüven, her insanın kendisinde ve çevresinde görmek istediği bir kişilik özelliğidir. Kendini tanıyan, duygularını kontrol edebilen, tutarlı kararlar verebilen, uyumlu yaşayan, çevresine güven veren, başarılarıyla örnek olan, başkalarına da yeni ufuklar açan kişilere her insanın olduğu gibi, toplumun da ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın önemini hatırlamak, yeni bir döneme, fikre ya da akıma kapı açan, kendinden sonrakilere de ışık tutan bu büyük sanatçıların özgüvenlerinin eserlerine yansımalarını anlatmaya çalışmak, bu araştırmanın içeriğini oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
It is a very common type of study for artists to be analyzed by their works of art. What makes our study different is; this research is made through a window of their self confidence. We will open the door to these great artists' lives who are mentioned in the History of Art with marks they left on their works, works that are the reflection of their lifestyles and characters, parts or copies of their self and what they wanted to tell the world. Here, we will try to see what we call the characteristics of self confidence; their decisions, bravery, struggle with difficulties, how they coped with these difficulties, their ambition to work, how they never gave up, their confidence, power they possessed, their entrepreneurialism and finally, their success. Self confidence is a personality trait that every person wants to see in himself/herself and everyone else around. Just like human beings, community also needs people who know themselves, control their feelings, make wise decisions, live in harmony, who are reassuring, who make example with their success and show new possibilities to others. Content of this study includes; along with remembering the importance of this need; understanding how these great artists -who opened the door to a new age, thought or movement and become the guiding light to those who come after them- self confidence reflects on their works.