Eğitim geliştirme işlevinin performans yönetimi sistemi açısından önemi ve bir araştırma
The importance of educational improvement in terms of performance management systems and a research
  1. Tez No: 375786
  2. Yazar: SELDA HATAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖNEN DÜNDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları, Eğitim ve Geliştirme, Hizmet İçi Eğitim, Performans
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
Globalleşen dünyada değişime ve yeniliğe öncülük eden işletmelerin karlarını arttırdıkları görülmektedir. Bilginin son derece önemli olduğu bir zamanda insana verilen değerin eğitimin önemi açısından ele alınmış, insan kaynakları sermayesinin eğitime önem vermesi rekabetçi ortama uyum sağlaması, eğitim ve geliştirmenin işletmeler açısından önemi açıklanmıştır.Bu tez çalışmasının içeriğinde insan kaynaklarında şirketlerde verilen eğitimin ve geliştirmenin performans üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi bununla birlikte eğitim ve geliştirmenin olumlu ve olumsuz yönleri incelenmiştir. Tezin birinci bölümünde eğitim ve geliştirmenin amaçları detaylı olarak ele alınmış olup; ikinci ve üçüncü bölümde İnsan Kaynakları açısından eğitimin önemi, amacı, hedeflerin belirlenmesi ve performans üzerindeki etkisine yer verilmiştir. Üçüncü bölümde ise hizmet içi verilen eğitimlerin etkinliği ve kariyer üzerindeki etkisini içeren anket yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In the globalizing world, it is seen that the companies that are pioneer to change and innovation increase their profits. Inthe time when knowledge is really essential, the importance of respect and education given to human beings, the fact that human resources fund pays attention to the education, and its orientation to the competitive environment, and the importance of education and development over the companies are analysed in this dissertation. In the context of this dissertation, the evaluation of the effects on the performance of education and development given in the companies in terms of Human Resources; moreover the positive and negative sides of education and development are analysed, as well. In the first part of this dissertation, the aims of education and development are studied in detail; the second part includes the importance and aim of education, setting a target and the effect on performance in terms of Human Resources. In the third and last part, the survey including the effectiveness of education and effect on career are discussed.