Kuveyt Türk payment systems technology roadmap
Kuveyt Türk ödeme sistemleri teknoloji yol haritası
  1. Tez No: 376049
  2. Yazar: AYŞE TURAN
  3. Danışmanlar: DR. BURCU KULELİ PAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Kuveyt Türk, Ödeme Sistemleri, Kuveyt Türk, Payment Systems
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Doğuş Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Stratejileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bilgisayar ve internetin yaygınlaşmasıyla mali pazarlarda teknolojik devrimlere tanık oluyoruz. Ödeme sistemleri bilgi teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde hem dünyada hem Türkiye'de en önemli kar getiren pazarlardan biri olmuştur. Dünyadaki bilgi teknolojileri gelişimi ödeme sistemlerinde birçok yenilikleri getirmiştir. Buna ek olarak teknoloji ürünlerindeki hızlı gelişmeler geleneksel bankaları büyük değişimler yapmaya zorluyor. Türkiye' deki ödeme sistemleri pazarındaki rekabet her gecen gün artmaktadır. Bunun beraberinde Türkiye pazarında çoğu bankalar araştırma ve geliştirmeye yatırım yaparak ve teknolojik trendleri takip ederek müşteri sayısını ve karlılığını artırmayı hedeflemektedir. Kuveyt Turk' te teknolojik trendlerin bir kısmını mevcut bünyesinde uygulamış olup bir kısmını henüz uygulamamıştır. Bu çalışmanın amacı; • Kuveyt Türk ödeme sistemlerinin mevcut yapısını incelemek, • Türkiye ve dünyadaki mevcut ödeme sistemlerinin fırsatlarını ve tehditlerini belirlemek, • Kuveyt Türk ödeme sistemlerinin olası fırsatları yakalamasına yardım etmek, • Kuveyt Türk ödeme sistemlerinin geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunmak için olası strateji ve tatikleri belirlemek, • Stratejik planlama aracı olarak kullanılan SWOT ve QSPM den faydalanarak teknoloji yol haritasını geliştirmek.
Özet (Çeviri)
With the spread of computers and internet, we have witnessed a technologic revolution in financial markets. Payment systems became one of the profitable market in both Turkey and the world thanks to the information technology (IT). The remarkable evolutions have been made on payment systems due to the development of information technology in the world. In Addition, rapid developments in technological products are confronting traditional banks with major challenges. Competition in Turkey payment system market has also increased in these days. Therefore, most banks in turkey aim to increase their profitability and customer numbers by following technology trends and making investments on research and development (R&D). Some of technology trends have been applied to Kuveyt Turk Payment Systems. However, some have not been applied to payment systems in Kuveyt Turk yet. Aim of thesis study is; • to observe current structure of Kuveyt Turk Payment Systems, • to find key gaps and opportunities in the current payment environment both Turkey and the world, • to help capturing these opportunities for future of Kuveyt Turk Payment Systems, • to help determining potential strategies and tactics to shape the future of the Kuveyt Turk Payment System, • to develop technology road map by making using of SWOT and QSPM that are used as strategic planning tools.