On the way to a normal foreig policy: Germany in the red-green years (1998-2005)
Normal bir dış politika yolunda: Kırmızı-yeşil yıllarda Almanya (1998-2005)
  1. Tez No: 377914
  2. Yazar: BAŞAR ŞİRİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN BAĞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Alman Dış Politikası, SPD, Yeşiller, Normalleşme, German Foreign Policy, SPD, Greens, Normalization
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Almanya ve kendine özgü dış politikası, Soğuk Savaş'ın sona ermesiyle hem iç hem de dış politikada değişikler yaşamaya başladı. Ancak Almanya için en büyük değişim Almanya'nın ilk savaş sonrası jenerasyonu ve bu jenerasyonun oluşturduğu kırmızı-yeşil koalisyonu ile ortaya çıktı. İşte bu tezin amacı, sosyal demokrat-yeşiller hükümeti dış politikasını, bu dönemde meydana gelen üç temel uluslararası kriz; 1999 Kosova Savaşı, 11 Eylül Terörist Saldırıları ve Afganistan Savaşı ve 2003 Irak Savaşı tabanında incelemektir. Bu bağlamda, kırmızı-yeşil hükümetin bu krizlerdeki dış politika tercihleri ve bu kararların Almanya'nın dış politika açısından normal bir dış politika olma yolunda özgürleşme sürecine katkısı tez içinde incelenen temel konulardır.
Özet (Çeviri)
Germany and its distinctive foreign policy tradition started to experience both domestic and international changes after the end of the Cold War. However, the major changing movement came up with Germany's first post-war generation and their first red-green government. The objective of this thesis is to analyze change in foreign policy during the red-green government on the background of three important international crisis, Kosovo War in 1999, 9/11 Attacks and the Afghan War in 2001-2002, and the Iraq War in 2003. In this sense, foreign policy decisions of the red-green government in those crises and contribution to the political emancipation process toward a normal foreign policy are the topics covered along the chapters.