Equilibrium bidding in common value auctions with ex-post investment decisions
Ex-post yatırım kararları içeren ortak değer ihalelerin dengeleri
- Tez No: 378636
- Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. ALP ENVER ATAKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Common value auctions, Monotonicity
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Koç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ekonomi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
Tek birim talebe sahip üç katılımcı için iki birimlik tek fiyat ihalelerini inceliyorum. İhaleden önce her bir katılımcı (farklı kalitede olmak üzere)“l”(düşük) veya“h”(yüksek) sinyallerinden birini alıyorlar. İhaleden sonra, kazananlar objenin değerini etkileyecek ex-post yatırım kararları vermeleri gerekiyor. Bundan dolayı, objenin değeri sinyal ve yatırım kararının sonucuna göre belirleniyor. Ben çalışmada, durağan ve durağan olmayan dengeler için gerekli ve yeterli şartları karakterize ediyorum. Çalışmada, bazı parametreler için sadece durağan olmayan dengeler olduğunu buluyorum. Bununla birlikte, tüm dengeler arasında bir sınıf dengeler hariç, denge davranışı gösteriyor ki bazı katılımcılar kendilerine gelen sinyalden bağımsız olarak aynı teklifi teslim ediyorlar. Fakat, kalite olarak farklı sinyali almış katılımcılar herhangi bir denge durumunda aynı teklifi teslim etmiş olamazlar.
Özet (Çeviri)
I study a two-unit uniform-price auction with three participants who have unit demands. Before an auction, each participant receives a discrete signal that can take two (qualitatively different) values - l or h. After the auction, each winner needs to make an ex-post investment decision that will affect the value of the object. Hence, the values are determined jointly by the signal and ex-post investment decision. I characterize the necessary and sufficient conditions for the existence of monotone and non-monotone equilibria. I find that for some parameters, only non-monotone equilibria are possible. In addition, except for one class of monotone and non-monotone equilibria, the equilibrium behavior supposes that some agents choose to bid the same bid irrespective of the signal they receive. However, the players with qualitatively different signals cannot pool at the same bid in any (monotone or not) equilibrium of the model.