Müslüman Kardeşler
The Muslim Brotherhood
  1. Tez No: 380149
  2. Yazar: SERDAR ŞENOL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUZAFFER ERCAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Muslim Botherhood, Arab Spring, Egypt, Islamism, Political Islam
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Mısır'da ortaya çıkan ve etkisi zamanla tüm Ortadoğu'yu saran Müslüman Kardeşler Örgütü ılımlı politikaya sahip ve genel politika olarak demokrasiyi hakları elde etmede bir araç olarak gören bir örgütlenme tipine örnektir. Küçük bir örgütlenmeden büyük bir örgütlenmeye sahip olan Müslüman Kardeşler Örgütü günümüzde tüm Ortadoğu ülkelerinde etkindir. Müslüman Kardeşler Örgütü açsısından Ortadoğu ile ilgili bir analiz içeren bu çalışmamızda Müslüman Kardeşler'in oluşmasına zemin hazırlayan Mısır siyasi ekonomik ve toplumsal yapısına kısaca değinilmiştir. Sonraki bölümlerde giderek etkinliğini arttıran Müslüman Kardeşler Örgütü'nün Arap Baharı'ndaki rolü ve önemi ile beraber Türkiye ile ilişkileri de analize konu olmuştur. Anahtar kelimeler; Müslüman Kardeşler,Arap Baharı,Mısır,İslamizm, Politik İslam
Özet (Çeviri)
Muslim Brotherhood, emerged in Egypt and expanded into the Middle East entirely with its effect, is an example of a type of organization which sees democracy as a means for obtaining the rights policy in general having moderate policies. Evolving from a minor organization into a major one, Muslim Brotherhood is active in all Middle East countries today. In our study analyzing the Middle East with the perspective of Muslim Brotherhood Organization, firstly we have focused on political, economic and social structure of Egypt which prepared the ground to the formation of Muslim Brotherhood. Later on, Muslim Brotherhood ,which increases its effectiveness in the area, was studied with its role in the Arab Spring and its relations with Turkey has been subject to analysis.