Elit serbest güreşçilerde denge ölçümlerinin sikletlere göre karşılaştırılması
The comparison by accordi̇ng to weight categories balance of measurements at elite freestyle wrestlers
  1. Tez No: 381176
  2. Yazar: YILMAZ KURT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. C. BERKAN ALPAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Güreş, denge, kuvvet, Wrestling, balance, strength
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu çalışmada, serbest güreşte sıkletler arasında denge ve kuvvetlerde fark olup olmadığının incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya Büyükler Serbest Güreş Milli Takımında yer alan 30 erkek güreşçi katılmıştır. Güreşçilerin denge ve kuvvet parametreleri, aritmetik ortalama, standart sapma, minimum ve maksimum değerleri alınmıştır. Araştırmanın hipotezlerini test etmek amacıyla, verilerin analizinde t-testi (Mann-Whitney U) ve Kruskal-Wallis Testi yapıldı. Elde edilen veriler SPSS 21,0 paket programı kullanılarak karşılaştırıldı. Sonuç olarak; serbest güreşte sıkletlerin bacak kuvvetleri arasında istatistiksel anlamlı farklılık tespit edilirken, denge sonuçlarında ise istatistiksel anlamlı farklılık tespit edilmemiştir.
Özet (Çeviri)
In this study was aimed to investigate in weight categories in free style wrestlers whether the difference in balance and strengths. The Research participated in Seniors Freestyle Wrestling National Team 30 male wrestlers. Wrestlers is obtained from balance and strength parameters, arithmetic mean, standard deviation, minimum and maximum values. In order to test the hypothesis of the study was performed the data analysist-test (Mann-Whitney U) and Kruskal-Wallis test. The obtained data were compared using SPSS 21.0 soft ware pack age. In conclusion; free style wrestlers were detected statistically significant difference between the weight categories and leg strengths, while there were no statistically significant difference in the balance results.