Katılım bankalarında kurumsal sosyal sorumluluk
Corporate social responsibility at participation banks
  1. Tez No: 382073
  2. Yazar: MELTEM KESKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR KÖKALAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım Bankaları, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Participation Banks, Corporate Social Responsibility
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Faizsizlik prensibini benimseyen ve finansal ihtiyaçlarını bu ilkeler doğrultusunda gidermek isteyen halk katılım bankalarını tercih etmektedir. Her kurum gibi katılım bankalarının da topluma karşı kanuni ve sosyal sorumlulukları bulunmaktadır. Bu çerçevede kurumsal olmanın getirdiği sorumluluklar, finansal hizmetlerin dışında sosyal ve kültürel alanlara da katkı yapmayı gerektirmiştir. Kurumsal kimliklerin kültür ve sanatla desteklendiği projeler Kurumsal Sosyal Sorumluluk adıyla literatürde kendine yer bulmuştur. Bu çalışmada Katılım Bankalarının günümüze kadar yaptıkları sosyal sorumluluk projelerinden bahsedilmiş, bugünkü durumlarının bilimsel yöntem ve araştırma metodlarıyla bir fotoğrafı çekilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
People who adopt the principle of interest-free banking and who want to meet their financial needs in accordance with this principle prefer participation banks. Like every institution, also participation banks have legal and social responsibilities towards to society. In this respect, responsibilities of being corporate require to contribute to social and cultural fields besides financial services. Projects that promote corporate profiles with culture and art took a place in the literature namely Corporate Social Responsibility. At this work, social responsibility projects that are made by participation bank from the past to the present were mentioned, current situations were tried to figure by making use of scientific and research methods.