Ekşiler Köyü'nün (Silifke) florası
The Flora of the Ekşiler (Silifke) village
- Tez No: 38338
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAYRİ DUMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: İçel, Silifke, Ekşiler, Flora, Fitocoğrafya, Türkiye, İçel, Silifke, Ekşiler, Flora, Phtogeographya, Turkey
- Yıl: 1995
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
EKŞİLER KÖYÜ'NÜN (SİLİFKE) FLORASI Yüksek Lisans Tezi Fatma TEZCAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OCAK 1995 ÖZ Araştırma alanımız olan Ekşiler köyü Silifke ilçesi (İçel) sınırları içerisinde yer alır, Çalışma sonucunda toplanan 520 bitki örneğinin değerlendirilmesiyle 72 familyaya ait 265 cins ve 399 tur ve türaltı taxon tesbit edilmiştir. Bndemizm oranı % 7,01'dir. Türlerin fitocografik bölgelere dağılımı ise şöyledir; Geniş yayılışlı ve bilinmeyenler% 54,13, Akdeniz % 40,60, Îran-Turan % 3,50 ve Avrapa-Sibirya % 2,0 elementlerinden oluşturmak tadır. Bilim Kodu: 401.03.04
Özet (Çeviri)
THE FLORA OF THE EKŞİLER (SİLİFKE) VILLAGE M.sc Thesis Fatma TEZCAN GAZİ UNIVERSTY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY January 1995 ABSTRACT The Ekşiler village is in the boundry of Silifke (İçel) province. 399 taxa have been found belonging to 265 genera and 72 families» after identification of 520 plant specimens collected from the research area. The rate of endemism is % 7.01. The distribution of taxa according to phytogeographical regions are as follows; Mediterranean elements 40.60 %, Irano-Turanian 3.50 %, Europe- Siberian 2,0 %. 54.30 % of total taxa aren't belonged to any region or widespread. Science Code; 401.03.04