BİST'e kote olan cam ve cam ürünleri sanayi firmalarının, rasyo ve teknik analiz yöntemleriyle incelenmesi
Analysis o fBİST-registered glass and glass products firms using ratio and technical analysis methods
- Tez No: 383952
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA HAKAN GÜNTÜRKÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Rasyo, Teknik Analiz, Yatırımcı, BIST, Ratio Analysis, Technical Analysis, Investor, BIST
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gediz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 215
Özet
Bu çalışmada, teknik ve rasyo analizler teorik olarak incelenmiş, BİST'e kote olan cam ve cam sanayi firmalarında uygulanmaya ve açıklanmaya çalışılmıştır. Teknik analiz ve rasyo analizinin tanımları, tarihsel gelişimleri, temel prensip ve varsayımları açıklanmıştır. Trakya Cam, Anadolu Cam, İzocam ve Denizli Cam firmalarında detaylı uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Araştırma BİST'e yatırım yapmayı amaçlayan yatırımcılara, doğru ve bilimsel analizleri nasıl yapmaları gerektiği anlatılarak yol göstermiştir. Bu çalışmayla birlikte, yatırımcılar doğru yatırımları doğru zamanda yaparak kazanç elde edebilecek ve yeni yatırımcıların sektöre yatırım yapmaları sağlanabilecektir. Bununla birlikte, piyasanın tabana yayılmasına katkı sağlanarak daha istikrarlı, daha güvenilir bir piyasaya kavuşulmasına olanak sağlanacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, technical and ratio analyses were theoretically analyzed and implemented as well as explained in light of the BIST-registered glass and glassproducts fırms. The definition, historical development, main principles and arguments of the technical and ratio analyses were presented. They were applied in detail to Trakya Cam, Anadolu Cam, İzocam and Deniz Cam firms. The study is a guide showing how to make correct and scientific analyses for those aiming to invest in BIST. With this study, investors would be able to correctly invest at the right time and new investors would be attracted to invest into the sector. In addition, it would provide for more stable and more reliable market conditions by contributing to spread of the market at the grassroots level.