Eğitim sektöründe pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin satın alma sonrası tüketici davranışları üzerine etkisi: Gediz Üniversitesi örneği
The effetc of marketing and public relations activities in the education sector upon post purchase consumers behaviours: Gediz University example
- Tez No: 383959
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YALÇIN KIRDAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Eğitim Hizmetleri Pazarlaması, HizmetPazarlaması, Education, Education Services Marketing, Service Marketing
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gediz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Günümüzde artan rekabet koşullarında; bilim ve teknik hızla ilerlemektedir. Bu artan rekabet ortamında bilgi'nin önemi artmaktadır. Eğitim sektöründe bilginin yanı sıra artan rekabet koşullarında pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetleri uygulamaları ön plana çıkmaktadır. Halkla ilişkiler faaliyetleri hem satın alma öncesi hem satın alma sonrası tüketici davranışlarına etkisi fazladır. Araştırmanın amacı hizmet sektöründe müşteri memnuniyetinin pazarlamaya etkisini incelemektir. Araştırmada bu amaca ulaşabilmek için müşteri boyutlarını belirleyerek bu boyutlar arasındaki ilişkileri incelemek hedeflenmiştir. Bu çalışmamda eğitim sektöründeki pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetlerinin satın alma sonrası tüketici davranışları üzerine etkisi incelenmiştir. Hizmet sektöründe müşteri memnuniyetinin pazarlamaya etkisi üzerine yapılan incelemeler sonucunda tüketici ile iletişimin önemli olduğu ve bu müşteri memnuniyeti faktörünün etkililik ve değer faktörleri tarafından betimlendiği bulunmuştur
Özet (Çeviri)
Nowadays,in the increasing competition conditions;science and technique proceeds rapidly.In this competition environment,the importance of information is increasing.In the education sector besides information,marketing and the applications of public relations come into prominence in the competition conditions.The public relations have much effect on consumer behoviour both before the purchose and after the purchase.Purpose of study is to analyze the effect of customer satisfaction on marketing in service industry.In this study,to reach this aim,it is aimed to determine the dimensions of customer and the relation between this dimensions.In this study I analyzed the effect of marketing and public relations activities in the education sector upon customer behaviours after purchasing.Results of analyses on customer satisfaction effects on marketing in service industry show that communication is important and it is defined by factors like being-effective and value.